Specials

Κιελίνι: Το άδοξο φινάλε του τελευταίου αμυντικού παλαιάς κοπής

0

Οταν σκεφτόταν το τέλος της καριέρας του, ο Τζόρτζιο Κιελίνι σίγουρα το φανταζόταν καλύτερο από ό,τι θα είναι.

«Μία από τις ασκήσεις της προπόνησης ήταν οι τέσσερις επιθετικοί κόντρα σε δύο αμυντικούς. Επρεπε να ήσασταν εκεί. Επρεπε να βλέπατε πώς παθιάζονταν και πώς πανηγύριζαν οι Κιελίνι και Μπαρτσάλι σε κάθε σουτ που κόντραραν. Απολάμβανες να το βλέπεις. Ηταν εκπληκτικό». Λόγια του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στο Sky Italia πριν λίγες εβδομάδες. Λόγια που περιγράφουν τον αρχηγό της Γιουβέντους.

Ο Κιελίνι άρχισε σαν αριστερό μπακ αλλά τελικά καθιερώθηκε ως στόπερ. Και δεν άργησε να θεωρηθεί ο καλύτερος του κόσμου στο man-to-man. Υπερβολικό; Οχι. Και μπορούν να το επιβεβαιώσουν πολλοί επιθετικοί, με πρώτο τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Οι μονομαχίες τους, άλλωστε, έγραψαν τη δική τους ιστορία. Όπως έγραψε τη δική του ο Ιταλός αμυντικός όλα αυτά τα χρόνια.

Δεν υπήρξε ποτέ τεχνίτης, αν και έχει κάνει κάτι… εξωφρενικά μερικές φορές. Υπήρξε, όμως, από την πρώτη του στιγμή στο κέντρο της άμυνας ένας βράχος. Ο Κιελίνι ήταν αυτός που δεν φοβόταν να μπει σε καμία φάση. Αυτός που έχει δέσει το κεφάλι του, την ώρα των αγώνων, περισσότερες φορές από οποιονδήποτε άλλο. Ηταν αυτός που έκανε καλύτερο όποιον ήταν δίπλα του, όπως για παράδειγμα τον Λεονάρντο Μπονούτσι.

Δεν υπήρξε ποτέ η σταρ, η «φανταχτερή» προσωπικότητα, αυτός που θα διαφημιστεί. Και αυτό, απλά, του έδινε έξτρα πόντους. Γιατί ήταν απλά αυτό… που ήταν: Ποδοσφαιριστής. Αμυντικός. Και όταν λέμε αμυντικός, το εννοούμε. Παλαιάς κοπής. Οι αμυντικοί που ξέρουν ότι η δουλειά τους είναι να αμύνονται.

«Θα ενημερωθείτε στο τέλος της σεζόν»

Το ποδόσφαιρο αλλάζει, βέβαια, οπότε πρέπει να είναι κι αυτοί καλοί με τη μπάλα στα πόδια. Πάντα, όμως, το πρώτο ζητούμενο για έναν αμυντικό θα είναι το να αμύνεται. Και ο Κιελίνι αυτό το έκανε καλύτερα από όλους. «Μαζί με τον Σέρχιο Ράμος είναι οι τελευταίοι κλασικοί αμυντικοί», έχουν πει διάφορες προσωπικότητες του ποδοσφαίρου.

Αυτός ο αμυντικός, λοιπόν, που δεν λογάριαζε τίποτα, δεν μπορεί άλλο… «Πριν το τέλος της σεζόν δεν θα έχετε κανένα νέο. Θα ενημερωθείτε στο τέλος», είπε πριν λίγες μέρες, σε ερώτηση για το μέλλον του. Ερώτηση που έγινε επειδή τα ρεπορτάζ λένε πως η Γιουβέντους δεν θα του προσφέρει νέο συμβόλαιο. Οπως λένε, επίσης, πως ούτε ο ίδιος είναι σίγουρος αν το θέλει.

Ο Κιελίνι αντιλαμβάνεται ότι έχει φτάσει στο τέλος του δρόμου. Και καταλαβαίνει ότι δεν του ταιριάζει το να παίζει ένα ματς και να μένει έξω στα επόμενα τέσσερα. Δεν είναι αυτή η εικόνα του αμυντικού που δεν καταλάβαινε τίποτα επί 15 χρόνια. Δεν είναι, σίγουρα, αντάξιο φινάλε για τον τελευταίο αμυντικό παλαιάς κοπής…

Πηγή: Italians

*Ακούστε το Podcast του Repress

Repress Team
Το Repress.gr είναι μία προσπάθεια στα ΜΜΕ να καλυφθεί το κενό που υπάρχει σε θέματα ποδοσφαιρικής ανάλυσης αλλά και νοοτροπίας. Την ομάδα του Repress.gr στελεχώνουν επαγγελματίες προπονητές, αναλυτές και άλλοι ειδικοί του ποδοσφαίρου καθώς επίσης και αθλητικοί δημοσιογράφοι που ασχολούνται αποκλειστικά με θέματα ποδοσφαίρου.

Σχόλια

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Παρόμοια

Περισσότερα Specials