ΙσπανίαΙταλία

Νέα πολυιδιοκτησία! Οι Αμερικανοί που μπήκαν στη Σεβίλη, παίρνουν ομάδα στην Serie A

0

Είναι ένας από τους παλιούς, πλέον, στο ιταλικό ποδόσφαιρο. Το 2003 αγόρασε τους Ροσομπλού και μετά από σοβαρές περιπέτειες, για τις οποίες έφταιγε, την επανέφερε στη Serie A. Βασικά, την έβγαλε και στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια, φτιάχνοντας μια καλή, δυνατή ομάδα. Η οικονομικρή κρίση, όμως, τον χτύπησε κι αυτόν. Δυνατά. Ο Ενρίκο Πρετσιόζι, για τον οποίο ο λόγος, έψαχνε επί πέντε χρόνια υποψήφιο επενδυτή και τον βρήκε. Στις ΗΠΑ, συγκεκριμένα.

Εκεί, στη Νέα Υόρκη και στο Μαϊάμι, έχει έδρα το 777 Partners. Είναι ένα αμερικάνικο fund που διαχειρίζεται κεφάλαια και επενδύει όπου βρίσκει ευκαιρίες. Και η Τζένοα, σύμφωνα με την έρευνά τους, είναι ευκαιρία. Είναι μια ομάδα με ιστορία στη Serie A, πιστούς οπαδούς και εκπροσωπεί μια πόλη όπως η Γένοβα. Ετσι, αποφάσισαν να προχωρήσουν τις συζητήσεις με τον Πρετσιόζι και έφτασαν σε συμφωνία. Αυτή, όπως αναφέρουν σημερινά ρεπορτάζ, θα ανακοινωθεί επισήμως στις 14 του μήνα.

Οι Αμερικανοί θα πάρουν τον έλεγχο αλλά το νυν αφεντικό δεν θα… εξαφανιστεί αμέσως. Ο Πρετσιόζι θα παραμείνει με μειοψηφικό πακέτο και θα εκπροσωπεί το κλαμπ στη λίγκα της Serie A ή στην ομοσπονδία. Αυτό, λέγεται, προβλέπει το πλάνο: Την παραμονή του ως πρόεδρος για 1-2 χρόνια, προκειμένου να μπουν σιγά-σιγά στη νέα πραγματικότητα οι Αμερικανοί. Οι οποίοι, πάντως, δεν είναι και… εντελώς άσχετοι από ποδόσφαιρο, αφού τα τελευταία χρόνια το 777 Partners έχει μετοχές της Σεβίλης.

Πηγή

Repress Team
Το Repress.gr είναι μία προσπάθεια στα ΜΜΕ να καλυφθεί το κενό που υπάρχει σε θέματα ποδοσφαιρικής ανάλυσης αλλά και νοοτροπίας. Την ομάδα του Repress.gr στελεχώνουν επαγγελματίες προπονητές, αναλυτές και άλλοι ειδικοί του ποδοσφαίρου καθώς επίσης και αθλητικοί δημοσιογράφοι που ασχολούνται αποκλειστικά με θέματα ποδοσφαίρου.

Σχόλια

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Παρόμοια

Περισσότερα Ισπανία