Talent Profile

Ύμνοι για τον wonderkid Λεωνίδα Στεργίου! «Μοιάζει με τον Ντε Λιχτ» (vid)

0

«Μοιάζει στον Ντε Λιχτ και θεωρείται θαύμα του ελβετικού ποδοσφαίρου». Με αυτά τα λόγια η ιταλική ιστοσελίδα  tuttomercatoweb, στην καθημερινή στήλη της «ένα ταλέντο την ημέρα», αποθεώνει τον 19χρονο Έλληνα ομογενή αμυντικό της Σεντ Γκάλεν, Λεωνίδα Στεργίου, σημειώνοντας ότι πρόκειται για τον κεντρικό αμυντικό που έχει χρησιμοποιηθεί περισσότερο από κάθε άλλον παίκτη, γεννημένο το 2002, στην Ευρώπη.

 «Ο Ελβετός κεντρικός αμυντικός Λεωνίδας Στεργίου θεωρείται θαύμα του ελβετικού ποδοσφαίρου και σαφώς το μέλλον της εθνικής ομάδας. Μιλάμε για έναν πολύ προικισμένο αμυντικό τεχνικά, αλλά και αθλητικά. Αυτό που εκπλήσσει, ωστόσο, είναι η ωριμότητα με την οποία αντιμετωπίζει κάθε αναμέτρηση, σαν να ήταν βετεράνος με εκατοντάδες παιχνίδια πίσω του. 
    Ένας νεαρός με αυτήν την προσωπικότητα είναι πραγματικά σπάνιο να βρεθεί και δεν είναι τυχαίο ότι οι μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι προσέχουν όλοι στην απόδοσή του, πρόθυμοι να τον οδηγήσουν σε υψηλότερο επίπεδο», σημειώνει χαρακτηριστικά, αναφέροντας ότι μοιάζει με τον Ολλανδό κεντρικό αμυντικό της Γιουβέντους, Ματάις ντε Λιχτ.

Ο Στεργίου, με  Έλληνα πατέρα, αλλά γεννημένος (3.3.02) και μεγαλωμένος στην Ελβετία, είναι διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Ελβετίας. 

Δημοσιεύματα στο πρόσφατο παρελθόν, ανέφεραν ότι ο Ολλανδός ομοσπονδιακός προπονητής της Ελλάδας, Τζόν Φαντ΄Σχιπ, είχε εξετάσει με ενδιαφέρον την περίπτωσή του.

Στην τελευταία έρευνα του CIES, διεθνούς κέντρου αθλητικών σπουδών, που βρίσκεται στο Νοσατέλ και δημιουργήθηκε σε συνεργασία της FIFA και του Πανεπιστημίου της ελβετικής πόλης, ήταν δεύτερος πίσω από τον Πέδρι Γκονσάλες της Μπαρτσελόνα, στη λίστα πιο υποσχόμενων νέων παικτών παγκοσμίως, με έτος γέννησης το 2002, οι οποίοι έχουν χρησιμοποιηθεί περισσότερο από τις ομάδες τους.

Πηγή: ΑΠΕ

Repress Team
Το Repress.gr είναι μία προσπάθεια στα ΜΜΕ να καλυφθεί το κενό που υπάρχει σε θέματα ποδοσφαιρικής ανάλυσης αλλά και νοοτροπίας. Την ομάδα του Repress.gr στελεχώνουν επαγγελματίες προπονητές, αναλυτές και άλλοι ειδικοί του ποδοσφαίρου καθώς επίσης και αθλητικοί δημοσιογράφοι που ασχολούνται αποκλειστικά με θέματα ποδοσφαίρου.

Σχόλια

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Παρόμοια

Περισσότερα Talent Profile